Microsoft lansează jocul Solitaire pe Android şi iOS

Jocul Solitaire, cunoscut de utilizatorii de Windows de mai bine de 25 de ani, a fost lansat pe platformele mobile Android şi iOS.

Microsoft anunţă lansarea întregii suite de jocuri Solitaire Collection pe Android şi iOS. Aceasta include, alături de jocul cu acelaşi nume, alte titluri cunoscute utilizatorilor de Windows, precum FreeCell sau Spider.

Vor fi disponibile două versiuni – una gratuită şi una contra-cost. Varianta gratuită va include reclame, în timp ce cealaltă, pentru 2 dolari pe lună, nu va afişa reclame şi va recompensa utilizatorii cu o cantitate dublă de bani virtuali.

Deşi utilizatorii de smartphone-uri nu duc lipsă de jocuri de tip Solitaire, Microsoft se laudă că versiunea sa este numărul 1 în lume. În susţinerea acestei afirmaţii stau cele 119 milioane de utilizatori care se joacă pe Windows 8 şi Windows 10.

Jocul original Solitaire a fost lansat în 1990, atunci când Microsoft l-a inclus în versiunea 3.0 de Windows. Acesta a fost dezvoltat un an mai devreme de către un intern, Wes Cherry, iar designul de pe spatele cărţilor a fost creat de Susan Care, cea care a a contribuit la interfaţa grafică a primului Apple Macintosh.

Suita Solitaire Collection poate fi deja descărcată din magazinele de aplicaţii pentru Android şi iOS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS