Confidenţialitate

Metroul din Harkov își reia activitatea după 3 luni în care a fost refugiu pentru mii de ucraineni | AUDIO

Metroul din Harkov își reia activitatea după 3 luni în care a fost refugiu și locuință pentru mii de ucraineni de toate vârstele. Trenurile vor fi mai rare decât înainte de invazia rușilor, dar vor funcționa pe toate liniile. Depoul metroului a fost și el bombardat, la începutul invaziei.

În timpul bombardamentelor rusești asupra Harkovului – al doilea oraș ca mărime al Ucrainei – mii de locuitori, printre care și femei cu copii, s-au refugiat în stațiile de metrou. Oamenii s-au instalat pe băncile, treptele și etajele stației, precum și în vagoanele de metrou. Nu de puține ori, animatorii au făcut în subteran spectacole pentru cei mici.

La sfâșitul lunii martie, în interiorul metroului se adăposteau aproximativ 15.000 de persoane

Într-o stație a avut loc și un concert de muzică clasică – un răgaz pentru locuitorii care se adăposteau acolo de săptămâni întregi.

În prezent, mulți dintre cei care au rămas în subteran au fost mutați în cămine, în zone mai ferite de bombardamente. Dar dacă va fi nevoie, autoritățile spun că oamenii pot folosi din nou metroul ca adăpost împotriva bombelor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mariupol: Pentru a-și îngropa morții, locuitorii trebui să spună într-un video că aceștia au fost uciși de armata ucraineană

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.