Metrorex reduce perioada lucrărilor la staţiile cu un singur acces

Compania care administrează reţeaua de metrou a Bucureştiului, Metrorex, a anunţat joi reducerea lucrărilor de modernizare a sistemelor de control şi acces pentru staţiile de metrou cu un singur acces, în contextul în care compania a decis să deschidă căile de acces călătorilor în perioada testelor.

Astfel, staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu se vor închide doar trei zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte staţii cu un singur acces se vor închide doar patru zile, faţă de 7 zile anunţate iniţial.

”Ca urmare a solicitărilor Metrorex, a şedinţelor operative, dar şi a vizitelor efectuate în şantier, constructorul a reorganizat activitatea şi a crescut mobilizarea în staţiile cu un singur acces”, a informat compania.

Astfel, în staţia Pipera, lucrările vor avea loc în perioada 15 iulie – 17 iulie, în Aurel Vlaicu 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 iulie – 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 septembrie – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 septembrie – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 septembrie – 19 septembrie.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a declarat că, încă de la începutul proiectului, a pus în vedere constructorului ca perioada de execuţie a lucrărilor în staţiile cu un singur acces, în special în Pipera şi Aurel Vlaicu, să fie minimă.

”Există un proces tehnologic de la care nu ne putem abate însă, am încercat să creştem mobilizarea şi în acelaşi timp, am decis să deschidem căile de acces călătorilor în perioada testelor. Aceasta este unica variantă pe care procesul tehnologic ne-o permite pentru deschiderea staţiilor, mai devreme decât am transmis iniţial, pentru a veni în întâmpinarea călătorilor noştri şi a le oferi soluţia optimă de transport cu metroul în aceste circumstanţe”, a afirmat Aldea, în cadrul comunicatului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS