METEO: Actualizare de ninsori și ploi

Ninsori, lapoviță și ploi în Dobrogea, Muntenia și Oltenia – anunță Administrația națională de meteorologie care a emis o informare meteorologică valabilă până duminică, la ora 18.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării.

În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Oana Catrina, meteorolog de serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot până duminică, la ora 18, este în vigoare a avertizare meteorologică cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

In privința codului portocaliu, acesta se menține – așa cum a fost anunțat inițial – până duminică, la ora 12 și vizează ninsori abundedente in judetele Caraș Severin și Timiș, precum și în zona de munte din Hunedoara, Argeș, Gorj, Valcea, Mehedinți, Dambovița și Prahova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS