Confidenţialitate

Mesajul ministrului Mediului în contextul măsurilor de reducere a consumului de energie: „Dacă folosim rațional electrocasnicele, putem economisi 10-15%” | AUDIO

Atenție la cantitățile de rufe spălate și la cât de des spălăm vesela – este mesajul ministrului Mediului în contextul în care românii sunt sfătuiți de Guvern să facă economie la curent și gaze în această toamnă, dar și la iarnă. La Ministerul Mediului se va întocmi și planul de reducere a consumului în instituțiile publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se schimbă becurile în instituțiile publice și se va stabili un program pentru iluminat. La Ministerul Mediului se stabilesc măsurile de reducere a consumului de energie, spune șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă, despre măsurile de reducere a consumului de energie

„Demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe LED. Sunt becuri cu un consum energetic redus. Putem să stabilim un anume program de funcționare: iluminatul mural să fie oprit la ora 00:00”, a spus Nicolae Ciucă.

De luni, chiar la Ministerul Mediului se aplică măsurile de economisire.

Ministrul Mediului: „Vom trece la programul de iarnă ca să scurtăm perioada în care folosim lumină”

„La Minister, de exemplu, am trecut în proporție de 80% la becuri LED demult. De luni, de exemplu, să renunțăm la folosirea aerului condiționat. După ora 5 numai lumină de veghe în instituție. Vom trece la programul de iarnă, vom începe programul de dimineață la 08:00, terminăm la 16:00 ca să scurtăm perioada în care folosim lumină”, a spus ministrul Tanczos Barna, la Digi24.

Și în gospodărie putem face o economie de 15% a consumului de energie, a declarat ministrul Mediului, care a indicat câteva direcții.

Ministrul Mediului: „Dacă folosim rațional electrocasnicele, se pot economisi 10-15%”

„Dacă suntem atenți, dacă ne uităm la cantitățile de rufe pe care le spălăm la o spălare, dacă ne uităm la cantitățile de vase pe care le spălăm – dacă avem mașină de spălat vase – dacă folosim rațional frigiderul și celelalte electrocasnice, cu siguranță 10-15% doar printr-o atenție sporită se pot economisi”, a mai spus ministrul Mediului.

Toate Ministerele și restul instituțiilor publice ar urma să scadă consumul de energie în perioada următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Din cauza scumpirilor, tot mai mulți tineri aleg să locuiască în casa părinților. „Acest trend este toxic”, atrage atenția Consiliul Tineretului | AUDIO