Mesajul emoționant al unei ascultătoare din Italia: “Stați în casă! În două săptămâni puteți salva măcar 1500 de vieți și să fiți eroi! Eroi pe canapea!”

Ediția Specială a Ştirilor Europa FM de după declarațiile făcute de Ludovic Orban s-a încheiat cu un mesaj emoționant de la o româncă din Italia. Ea ne îndeamnă pe toți să fim “Eroi pe canapea”.

Vă mulțumesc dar nu mă simt în stare să vorbesc la radio în direct… azi e ziua mea de naștere, stau in casă să sărbătoresc… sper că mă înțelegeți.

Vă ascult cu drag (cât de mult reușesc) și vă mulțumesc pentru invitație. Aici e un delir… mulți nu au înțeles în primele săptămâni că era atât de grav și nu au ținut cont de reguli…de aceea s-a ajuns de la 1 caz la 2000 intr-o săptămână… aș dori să transmit totuși un mesaj tuturor românilor: nu interpretați aceste reguli după bunul plac! Știu că sunt severe dar vă vor salva viața! Dacă nu vouă prietenilor, părinților, fraților, bunicilor voștri sau cunoștințelor voastre! Stați în casă! În două săptămâni puteți salva măcar 1500 de vieți și să fiți eroi! Eroi pe canapea! Dar oricum eroi!”, ne-a transmis Mihaela, din Italia.

Italia a raportat până acum 24.747 de infectări cu coronavirus, dintre care 1.809 decese.

Tudor Mușat și Cătălin Striblea au găzduit o Ediție Specială Știrile Europa FM în care au analizat, cu ajutorul specialiștilor și al ascultătorilor, implicațiile anunțatei stări de urgență.

Măsura va intra în vigoare de luni, după cum a declarat, sâmbătă seara, președintele Klaus Iohannis.

„Prima prioritate pentru noul Guvern este, evident, continuarea luptei împotriva epidemiei de coronavirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat”, a precizat șeful statului.

Premierul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă online, că „faptul că avem puține cazuri de coronavirus este o dovadă că măsurile luate de autorități au fost eficiente”.

Totodată, Ludovic Orban a menționat că „este posibil ca autoritățile să limiteze creșterile prețurilor la medicamente și la alte produse care sunt foarte căutate în momentul de față, precum măști, mănuși, echipamente de protecție, dezinfectanți, biocide”.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, al cărui președinte este ministrul Afacerilor Interne, a aprobat noi măsuri de prevenire și protecție adaptate evoluției infecției cu noul coronavirus.​

Ministrul de Interne a anunțat, duminică, că o echipă formată din reprezentanții tuturor  ministerelor a lucrat pentru a trimite nota de fundamentare ce va fi prezentată președintelui Iohannis pentru decretarea stării de urgență.

„Izolare la domiciliu 14 zile pentru cei care vin din țări confirmate cu cel puțin 500 de cazuri. ITM este obligat să verifice dacă este decalat programul, cum s-a decis miercuri.

Se suspendă până pe 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme. Fac apel la clam și solidaritate. Să fim uniți și să ajutăm fiecare după puteri. Situația este sub control”, a declarat Marcel Vela.

Ediție Specială Știrile Europa FM după declarațiile lui Ludovic Orban

Ediție Specială Știrile Europa FM – Ludovic Orban va susţine azi o conferinţă de presă.Imediat după declarațiile premierului, Tudor Mușat și Cătălin Striblea vă invită la o Ediție Specială Știrile Europa FM în care vor căuta să analizeze cu ajutorul specialiștilor anunțurile făcute și implicațiile lor.În plus, deschidem liniile telefonice și intrăm în legătură și cu românii aflați peste granițe, în special în cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, Italia și Spania.Informații verificate: https://www.europafm.ro/coronavirus/#TuFaciDiferența: https://www.europafm.ro/tufacidiferenta/

Publicată de Radio Europa FM pe Duminică, 15 martie 2020

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS