Confidenţialitate

Klaus Iohannis decretează stare de urgență, de la începutul săptămânii viitoare | AUDIO

Șeful statului a susținut o declarație de presă, la scurt timp după ce Ludovic Orban a depus jurământul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că decretează stare de urgență, de la începutul săptămânii viitoare, după ce numărul infecțiilor cu coronavirus a depășit 100. 

Iohannis a spus că măsura “ne va permite să achiziționăm echipamentele necesare pentru a gestiona această criză cauzată de coronavirus”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile președintelui:

Noul Guvern și cu mine ne vom dedica toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză și, evident, după ce se termină această criză pentru a guverna foarte bine pentru români și România

Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în așa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez starea de urgență la începutul săptămânii viitoare.

Aceasta va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei

Astfel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală necesară.

Se va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția guvernului instrumentele necesare pentru a gestiona eficient criza generată de coronavirus