Confidenţialitate

Mesajul de amenințare cu bombă care a vizat mall-ul din Sectorul 3 al Capitalei a stat necitit 10 ore. Explicația Poliției

Evacuarea mallului din Capitală, în urma alertei de bombă, a avut loc la 13 ore după ce mailul cu amenințarea a fost trimis către Poliția Română. 

Autorul a trimis amenințarea pe emailul de petiții online al Poliției Române, iar la acest birou nu lucrează nimeni noaptea, a explicat purtătorul de cuvânt al instituției.

“Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8:00 la ora 19:00”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan, pentru HotNews.

Timp de trei ore, polițiștii au încercat să identifice autorul, însă fără rezultat, iar la ora 13.00 mall-ul a fost evacuat.

Vă reamintim, Poliția București a anunțat, miercuri, că a primit o amenințare cu bombă asupra unui mall din Sectorul 3 al Capitalei, iar la fața locului au fost trimiși mai mulți polițiști și geniști.

„Astăzi, prin email a fost sesizat că într-un mall din Sectorul 3 se află un dispozitiv explozibil.

La fața locului au sosit polițiști ai Secției 12 și Brigăzii Rutiere-DGPMB, care procedează la evacuarea persoanelor prezente în locație, precum și la restricționarea traficului”, anunțau oamenii legii.

„În urma unei sesizări primită printr un e-mail prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă. Alături de echipajele Poliției s-au demarat procedurile în cauză și măsurile specifice de intervenție. Vă ținem la curent”, au transmis și cei de la Serviciul Român de Informații, miercuri.

Citește și: Italia: Certificat verde obligatoriu în mijloace de transport în comun, hoteluri, terase și săli de sport