Confidenţialitate

Italia: Certificat verde obligatoriu în mijloace de transport în comun, hoteluri, terase și săli de sport

Din 10 ianuarie va fi obligatoriu certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport din Italia.

Asta a decis mircuri seara guvernul italian, confruntat cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, printr-un decret-lege care ” să introducă măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19″.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient un certificat sanitar ‘de bază’, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia “green pass rinforzato” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Totodată, guvernul italian a decis să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri.

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Miercuri în Italia s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de contaminare.