Confidenţialitate

Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene găzduiește acum mumiile regilor și reginelor din Egiptul Antic | VIDEO

Într-o ceremonie impresionantă, transmisă video online, rămășițele mumificate a 22 de regi și regine din Egiptul Antic au fost mutate, în Cairo, de la Muzeul Egiptean la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene. Aproximativ o jumătate de milion de persoane au urmărit evenimentul, sâmbătă seara, pe YouTube.

Faraonul Seqenenre Taa (secolul al XVI-lea î.Hr.) din dinastia a XVII-a a deschis parada, care s-a terminat cu trecerea unui car alegoric în care se afla Ramses al IX-lea (secolul al XII-lea î.Hr.) din dinastia a XX-a. Nu au lipsit din ceremonie nici Ramses al II-lea și Hatshepsut.

Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene va găzdui colecții de la muzeul din Cairo, printre care și faimoasa comoară a regelui Tutankhamon. Proiectul, susținut de UNESCO, va pune în valoare mult mai bine comorile lumii antice, care vor putea fi observate și studiate mai simplu.

Sala Mumiilor din Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene se va deschide pe 18 aprilie 2021, dată până la care muzeul, deschis parțial, poate fi vizitat cu o reducere de 50% a biletului. Intrarea pentru un adult costă 200 de lire egiptene, echivalentul a aproximativ 50 de lei.

Informații detaliate pentru vizitatori pot fi găsite pe site-ul muzeului: https://nmec.gov.eg

Interiorul muzeului, prezentat într-un clip oficial:

FOTO: Captură transmisie ceremonie pe canalul de YouTube Experience Egypt