Confidenţialitate

MEN: “Profesorul din Copşa Mică a avut un comportament indecent”

Profesorul de la Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copşa Mică, filmat în timpul unei ore de curs, a avut un comportament indecent, iar demisia acestuia reprezintă o primă acțiune firească, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Poziția Ministerului vine după ce ministrul Valentin Popa a discutat vineri cu conducerea Inspectoratului Școlar Sibiu, dar și cu cea a Liceului din Copșa Mică.

Ora de curs nu se desfășura în condiții normale, a fost concluzia ministrului Educației, dar nici elevele care l-au filmat pe profesorul de religie și apoi au difuzat pe internet imaginile indecente nu au procedat corect. În opinia ministrului, elevele ar fi trebuit să discute cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau cu alte autorităţi.

De asemenea, Valentin Popa spune că se poate redeschide subiectul introducerii camerelor de supraveghere în clase, dar acest lucru nu trebuie decis de la centru, ci de profesorii, părinții și elevii Liceului din Copșa Mică.

Declarațiile ministrului Educației vin după ce, luna trecută, un preot, profesor de religie la Liceul din  Copşa Mică a fost filmat de trei eleve în timpul unei ore de curs, fiind acuzat că s-ar fi masturbat. Patriarhia Română consideră că preotul este nevinovat, susținând că lua un tratament care îi provoca mâncărimi în zona inghinală.

În urma incidentului, preotul și-a dat demisia, iar elevelor le-a fost scăzută nota la purtare.