Confidenţialitate

Membrii unei grupări specializate în spargerea conturilor bancare, prinși de polițiști. Ar fi reușită să sustragă peste 2 milioane de lei

Polițiștii i-au prins pe membrii unei grupări specializate în spargerea conturilor bancare. Peste 2 milioane de lei ar fi reușit să sustragă din conturile mai multor persoane, iar o parte din bani a fost folosită la cumpărarea unor apartamente.

În urma unor pecheziții domiciliare efectuate în București, 6 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT, fiind suspectate că făceau parte dintr-o rețea specializată în furtul unor sume de bani din conturi bancare.

Pentru a accesa conturile, membrii grupării trimiteau e-mailuri ce conționeau un software malițios și astfel obțineau acces la aplicațiile de internet banking.

Apoi, banii erau transferați fraudulos în conturile deținute de membrii rețelei, potrivit Poliției Române.

50 de astfel de tranzacții au efectuat, iar suma sustrasă furată depășește 2 milioane de lei.

Polițiștii au reușit să recupereze numai un sfert din această sumă. Cu banii furați, liderul grupării a achiziționat în perioada 2017-2022,  3 apartamente în valoare de 300.000 de euro.

Un cetățean britanic a fost deja arestat, iar un român e cercetat sub control judiciar.

Foto: Shutterstock

Citește și: India: Șobolanii au mâncat aproape 200 kg de canabis din depozitele poliției. „Este dificil să fereşti drogurile de ei”