Confidenţialitate

Meghan Markle a ratat ocazia de a deveni cetățean britanic

Presa britanică dezvăluie că fosta actriță americană Meghan Markle, care este acum soția prințului Harry, a ratat ocazia de a deveni cetățean al Marii Britanii.

Potrivit Daily Mail, ducesa de Sussex intenționa să devină cetățean al Regatului Unit după căsătoria sa cu nepotul reginei Elisabeta a II-a, în mai 2018.

Dar, pentru a obține actele de cetățean britanic, Meghan trebuia să locuiască cel puțin 3 ani în Marea Britanie, înainte de a depune o cerere oficială de primire a cetățeniei și pașaportului Regatului Unit. Înainte de căsătoria cu Harry, Megham a obținut, totuși, statutul de rezident permanent în Marea Britanie.

Meghan Markle
intenționa să aplice pentru cetățenie, spun surse de la Palatul Kensington, citate de tabloidul britanic.

Totuși, decizia lui Harry și a soției sale de a renunța la îndatoririle regale și de a părăsi Marea Britanie, la începutul lui 2020, au anulat planurile lui Meghan Markle de a deveni cetățean britanic.

Potrivit legilor britanice, Meghan, care s-a mutat la Londra pe 21 noiembrie 2017, ar fi putut depune cererea de obținere a cetățeniei pe 21 noiembrie 2020 și ar fi trebuit ca în cei trei ani să nu petreacă mai mult de 270 de zile în afara Marii Britanii. Iar Meghan nu a îndeplinit aceste condiții la data limită, ea fiind aproape pe tot parcursul anului 2020 în Canada și Statele Unite, împreună cu Harry și fiul lor Archie.

În aceste condiții, pentru a putea aplica din nou la obținerea cetățeniei, Meghan Markle trebuie să se mute, din nou, în Marea Britanie, pentru cel puțin 3 ani, mai scrie presa de la Londra.