Confidenţialitate

Medicul Cristina Atănăsoaie Iacob, noul manager interimar al Spitalului din Piatra-Neamţ

Medicul Cristina Atănăsoaie Iacob este noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, a anunţat, într-un comunicat remis AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

La şedinţa în cadrul căreia s-a luat decizia numirii noului manager interimar au participat 35 de medici, reprezentanţi ai ISU şi DSP.

Ionel Arsene a declarat că au fost lansate mai multe propuneri, iar în urma votului a fost aleasă manager interimar medicul Cristina Atănăsoaie Iacob.

Aceasta va asigura conducerea SJU Piatra-Neamţ până la concursul din luna decembrie, în urma căruia va fi desemnat noul manager.

“Astăzi am convocat o întâlnire la care au participat reprezentanţii Consiliului Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, aproximativ 35 de medici, şefi de secţie şi compartimente, precum şi reprezentanţi ai DSP şi ISU Neamţ, pentru desemnarea managerului interimar al unităţii spitaliceşti. Au fost lansate mai multe propuneri pentru noua conducere din partea medicilor şi în urma votului a fost desemnată manager interimar doamna doctor Cristina Atănăsoaie Iacob. Noua echipă managerială îşi va desfăşura activitatea până la finalizarea concursului pentru desemnarea managerului SJU, Consiliul Judeţean demarând procedura încă de pe data de 21 octombrie, urmând ca examenul să se desfăşoare în data de 21 decembrie 2020”, a declarat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că o primă măsură privind reintrarea în normalitate la spital este amenajarea noii secţii ATI în spaţiul unde funcţionează secţia de Obstetrică Ginecologie, aceasta urmând a fi relocată.

“Propunerea doctorilor a fost agreată şi de către DSP. Mulţumesc noii conduceri că a acceptat această grea misiune, având în vedere evenimentele tragice înregistrate la unitatea medicală, dar o asigur că va avea în permanenţă un sprijin din partea mea, mai ales în aceste momente când lucrează sub presiunea creată de pandemie”, a mai spus Ionel Arsene.

Fostul manager interimar al SJU Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a demisionat, marţi, din funcţie, în urma incendiului de sâmbătă seara, de la secţia ATI, în care 10 pacienţi cu COVID-19 au decedat.