Confidenţialitate

Medicul Burnei, condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită (AUDIO)

Medicul Gheorghe Burnei – care a profesat la Spitalul Marie Curie din București – a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia luată, luni, de Tribunalul București nu este definitivă.

Medicul mai este acuzat de procurori și că ar fi făcut experimente neautorizate pe copii.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi luat bani de la cel puțin 20 de părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Mita era deseori mascată sub forma unor contracte de donații sau sponsorizări. De-a lungul timpului, medicul a respins public toate acuzațiile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tribunalul București i-a interzis medicului Gheorghe Burnei să mai profeseze în sistemul public de sănătate, timp de 5 ani.

Sumele primită din mită vor fi confiscate, chirurgul trebuie să plătească statului o amendă de 150.000 de lei și să efectueze 120 de zile muncă în folosul comunității la Societatea Amenajare Edilitară și Salubrizare din sectorul 5 sau la Direcția Poliției Comunitare din sectorul 1 al Capitalei.

Gheorghe Burnei mai are un dosar în cercetare la Parchetul Capitalei, fiind acuzat de malpraxis.

El ar fi operat mai mulți copii pentru afecțiuni inexistente în realitate și ar fi făcut experimente folosind proteze neutorizate.

Una dintre fetele operate, Amira, care avea o luxație congenitală la șold, ar fi rămas imobilizată la pat, în urma a 11 operații nereușite efectuate de medicul Gheorghe Burnei.