Confidenţialitate

Medicul anestezist care s-a ocupat de copilul intrat în comă la o clinică stomatologică: Familia și-a dat acordul pentru această tehnică | AUDIO

Clinica stomatologică privată din Pitești unde a fost operat un copil, care în urma intervenţiei a intrat în comă, NU avea autorizație pentru anestezie totală, spun reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Medicul anestezist care s-a ocupat de copil la clinica privată îi contrazice.

“Familia pacientului și-a dat acordul pentru această tehnică. Lucrurile au decurs în mod normal până la un moment dat, aproximativ 45 de la începerea intervenției. A dus la un stop cardio-respirator destul de imediat, motiv pentru care am instituit resuscitare cardio-pulmonară rapidă și pacientul a plecat din clinică stabilizat. În paralel cu instituirea manevrelor de resuscitare am solicitat și serviciul de ambulanță pentru completare și ajutor în siguranța pacientului”, a spus medicul anestezist Adrian Dinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Starea copilului, în prezent internat la Grigore Alexandrescu, este extrem de gravă – au precizat reprezentanți ai spitalului pentru Europa FM.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală, iar Direcția de Sănătate Publică, dar și Colegiul Stomatologilor și cel al medicilor, realizează propriile anchete.