Anchetă la clinica stomatologică din Argeș. Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș fac verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie. DSP a aplicat deja o amendă de 20.000 de lei unității medicale, anunță Ministerul Sănătății.

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, anunță Ministerul Sănătății.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare eliberată de DSP Argeș, pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție.

Din autorizația de funcționare nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de anestezie și terapie intensivă, motiv pentru care unitatea medicală a fost amendată cu 20.000 de lei.

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerului Sănătății.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS