Confidenţialitate

Medicii sunt alarmați de numărul tot mai mare de copii infectați cu SARS COV-2 | AUDIO

Tot mai mulți copii infectați cu Sars-Cov-2 ajung în spitale, iar medicii spun că situația este mult mai rea ca în valul doi din noiembrie.

Secția COVID de la Spitalul Cilinic de Copii Victor Gomoiu din București este plină, susține pentru Europa Fm directorul medical Diana Ionescu.

”Suntem la o capacitate maximă, secția noastră Covid este plină în acest moment, recrudescența asta de cazuri a apărut cam în urmă cu două săptămâni-zece zile. Dacă e să facem o comparație cu valul doi, este mai rău – sunt cazuri mai multe, avem copii pozitiv Covid-19 și în saloanele noastre tampon, încercăm să le găsim loc ori în secția noastră Covid ori să-i transferăm, e mai rău decât la valul doi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ajung la spital în această perioadă copii de toate vârstele, mai spune Diana Ionescu:

”Am avut copii de la două săptămâni până la 18 ani, am avut copil de 18 ani care a fost reinfectat, categoric cu comorbidități dar reinfectat la interval de o lună. Noi internăm în secție cazurile moderate și cazuri grave, nu avem nici un copil, în momentul ăsta, intubat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Specialiștii atrag atenția: copiii pot dezvolta și un sindrom inflamator multisistem la câteva săptămâni după infectare:

”Maladia Covid-19 la copil se manifestă un pic altfel față de adulți, există, categoric, semnele respiratorii, pe care le știm cu toții, de la adulți, dar la copii există semne digestive, tulburări gastro-intestinale, stare generală proastă. Și, să nu uităm, că micuții pot face acea complicație de temut la trei săptămâni, o lună, sau chiar mai târziu, post Covid, care se numește PIMS, acel sindrom inflamator multisistemic care mimează șocul septic de multiple organe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.