Confidenţialitate

Medicii legiști efectuează necropsia lui Dan Condrea. Au fost luate inclusiv probe ADN

Medicii legiști efectuează, luni, necropsia lui Dan Condrea, trupul neînsuflețit urmând să fie predat familiei, cel târziu marți, spun surse din cadrul Institutului de Medicină Legală.

De asemenea, legiștii au luat probe ADN în vederea identificării cadavrului despre care se crede că este al lui Dan Condrea. Probele ADN sunt necesare, în condițiile în care trupul a fost mutilat în urma impactului, fața fiind de nerecunoscut, au declarat pentru Europa FM, aceleași surse.

Abia după ce testele ADN vor fi gata, în aproximativ două săptămâni, se va putea spune cu certitudine dacă cel care a murit aseară este sau nu Dan Condrea.

Pe de altă parte, analizele toxicologice vor indica dacă persoana decedată consumase substanțe neobișnuite, vor fi gata cel mai devreme peste o lună.

Între timp, polițiștii criminaliști au reluat cercetările la locul accidentului. Ei au ridicat noi probe și au refăcut măsurătorile necesare în vederea stabilitii condițiilor în care s-a produs accidentul.

Anchetatorii au stabilit că maşina care s-a izbit violent de un copac, duminică seară, pe drumul care leagă Buftea de Corbeanca, aparține firmei Hexi Pharma. În plus, în zona accidentului au fost găsite și actele lui Dan Condrea.

Ancheta privind accidentul a fost preluată de procurorii de la Parchetul General.

“În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări. Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Buftea către Corbeanca, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto”, scrie Parchetul General într-un comunicat de presă.

În acest caz este luată în calcul și varianta sinuciderii, în condițiile în care la locul accidentului nu au fost identificate urme de frânare.