Confidenţialitate

OMS a publicat strategia COVID pentru toamna anului 2022. „Luați măsuri acum pentru a evita restricții mai dure la toamnă și la iarnă” | AUDIO

„Luați măsuri anti-COVID acum pentru a evita restricții mai stricte la toamnă și la iarnă”, este atenționarea venită de la Organizația Mondială a Sănătății, care și-a prezentat strategia pentru această toamnă. Cazurile de infectare s-au triplat în Europa, iar spitalizările s-au dublat în ultimele 6 săptămâni. Cât despre România, țara noastră cunoaște o explozie a cazurilor, cu peste 7600 confirmate numai azi.

Subvariantele Omicron – inclusiv BA.5 – se răspândesc intens. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că numărul de infectări s-a triplat în Europa în ultimele șase săptămâni.
Iar spitalizările s-au dublat.

„Pare să fie doar mai transmisibilă nu și mai periculoasă dacă prin periculoasă vă referiți la nivelul de severitate. În rest, nu putei s-o identificați”, a explicat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Strategia OMS pentru COVID-19

OMS și-a publicat, marți, strategia de toamnă pentru COVID-19. Agenția de sănătate a ONU a cerut o a doua doză de rapel de vaccin pentru orice persoană cu vârsta peste 5 ani, purtatea măștilor în interior și în transportul public și o mai bună ventilație în școli, birouri și alte locuri. Oficialii români recomandă același lucru.

România are marți, 19 iulie 2022, peste 7600 de cazuri noi de coronavirus

„Căile prin care putem să ne protejăm sunt aceleași, adică: mască, splatul pe mâini, evitarea aglomerațiilor, aerisirea”, a spus Adriana Pistol.

România a anunțat 7.600 de cazuri marți, mai mult decât dublu față de luni. Cele mai multe sunt în București, peste 1.500. Crește și numărul internărilor.

Citește și: Bilanțul COVID: Peste 7600 de cazuri noi. 136 persoane sunt internate la ATI

Directorul OMS: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

Directorul OMS pentru Europa, doctorul Hans Kluge, a declarat că oamenii nu ar trebui să subestimeze această boală și a subliniat: „Acum este suficient de clar că ne aflăm într-o situaţie similară celei de vara trecută, cu singura diferenţă că varianta Omicron este cea dominantă”.

Aceste măsuri de stabilizare trebuie implementate pentru a evita alte măsuri mai stricte, a subliniat directorul OMS pentru Europa. „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse, după cele care au existat de când a început pandemia”, a mai spus Hans Kluge.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Val de Covid în Thassos, stațiunea din Grecia în care românii sunt majoritari. Autoritățile recomandă purtarea măștii în locurile aglomerate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.