Confidenţialitate

Comisarul european pentru sănătate îndeamnă statele din UE să se pregătească pentru un val de Covid

Comisarul european pentru sănătate le cere statelor Uniunii Europene să acționeze acum pentru limitarea valurilor de COVID de la toamnă şi iarnă. „Focarele s-au înmulțit îngrijorător în unele ţări din Europa”, avertizează Stella Kyriakides.

Stella Kyriakides a atras atenţia că nu este loc de relaxare şi că pandemia nu s-a terminat.

„Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru posibile noi valuri care s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a avertizat comisarul european pentru sănătate într-o declarație la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală.

Ea a mai explicat că următorul val pandemic nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor, mai ales într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul din Ucraina şi de inflaţie.

Executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu doza booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

Cu un număr de cazuri de COVID în creștere, oficialii de la București au insistat că nu vor mai impune restricții, dar recomandă folosirea măștii în spațiile închise aglomerate.

Citește și: OMS a publicat strategia COVID pentru toamna anului 2022. „Luați măsuri acum pentru a evita restricții mai dure la toamnă și la iarnă” | AUDIO

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun