Medicii depun eforturi să mențină în viață copilul intrat în comă după anestezie

Medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu” depun toate eforturile pentru a menține în viață copilul în vârstă de patru ani care a intrat în comă, după ce i s-a făcut o anestezie la dentist. Potrivit oficialilor unității medicale, starea micuțului este foarte gravă.

„S-a instalat insuficiența multiplă de organe. Se depun toate eforturile pentru a fi menținut in viață”, explică reprezentanții spitalului din Capitală.

Copilul a ajuns luni seara la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, fiind transferat din Pitești. El a intrat în comă după ce, la dentist, i s-a făcut anestezie generală.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii inspectorii Direcției de Sănătate Publică au început să facă verificări la clinica respectivă, pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele medicale. Ei au aflat că medicii de aici nu aveau voie să facă anestezie totală pentru că în autorizaţia de funcţionare nu reiese faptul că acest cabinet are o secţie de ATI. DSP a amendat clinica cu 20.000 de lei.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz iar poliţiştii au deschis și ei o anchetă în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS