Confidenţialitate

Medici cu dosare penale. De la Burnei, la Lucan sau Beuran

Medici reputaţi din România, adevărate somităţi în domeniu, au spus adio credibilităţii după ce au fost implicaţi în dosare penale. De la Şerban Brădişteanu, la Mircea Beuran, lumea medicală a fost afectată de scandaluri din cauza problemelor în justiție.

Ultimul medic care are de-a face cu procurorii este Mircea Beuran care se află, începând de vineri, în arest la domiciliu.

Unul dintre cele mai puternice nume în chirurgia transplantului din România este medicul Mihai Lucan, acuzat de DIICOT de constituire de grup infracţional organizat.

Lucan ar fi prejudiciat Institutul de Urologie din Cluj-Napoca cu peste 5 milioane de lei după ce ar fi folosit aparatura de acolo pentru pacienţii înregistraţi în clinica lui privată. Dosarul încă este la procurori.

Un alt medic care nu a scăpat de procurori este Gheorghe Burnei, de la Spitalul Marie Curie.

Chirurgul a fost condamnat în decembrie 2019 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru 21 de fapte de luare de mită, însă decizia poate fi atacată.

Burnei ar fi primit mită mascată de la părinţi în contracte de donaţii.

Tot în Bucureşti, este medicul Şerban Brădişteanu, chirurg la Floreasca. Procurorii au spus că medicul ar fi primit mită o jumătate de milion de euro. În 2014, Brădişteanu a fost achitat.

Un an mai târziu, medicul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că l-a ţinut pe Adrian Năstase în spital mai mult decât trebuia, atunci când fostul premier s-a împuşcat.