Medic infecționist: Trebuie să treacă două săptâmâni între vaccinul antigripal și cel anti-COVID | AUDIO

Medicul infecționist Adrian Marinescu spune că trebuie să așteptăm 2 săptâmâni între vaccinul care ne protejează de gripă și cel anti-COVID.

Specialistul ne spune și cum ar trebui să ne programăm vaccinurile dacă dorim să ne imunizăm împotriva celor doi viruși:

„Principiul trebuie să fie următorul: intervalul ar trebui să fie undeva la două săptămâni. E un interval optim, pe care îl foloseam și înainte, între  vaccinări. Asta înseamnă că, în funcție de cum facem programarea pentru vaccinul împotriva SARS-CoV-2, vom face și vaccinarea antigripală. Eu aș lăsa două săptămâni interval între vaccinări.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe fondul măsurilor de distanțare, sezonul gripal începe abia acum, nu în noiembrie, ca anii trecuți. Ar fi foarte important ca măcar categoriile vulnerabile să se vaccineze pentru gripă, dacă nu au făcut-o deja, este de părere Adrian Marinescu:

„Faptul că avem niște măsuri de prevenție împotriva infectării cu SARS-CoV-2, aceste măsuri sunt comune și pentru gripă, motiv pentru care e clar că circulația virusurilor gripale este mult redusă. S-a știut încă de la început că sezonul gripal va veni mai târziu, mai exact de la începutul anului, adică exact de acum și într-un sezon normal, care începea cu gripă din noiembrie, mergeam până undeva în martie, chiar aprilie. În momentul de față vom avea cel puțin această perioadă, adică sunt multe luni de zile care urmează pentru vaccinarea antigripală ca importanță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS