Confidenţialitate

Bacău: Un băiat de 4 ani a murit din cauza gripei. A ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii | AUDIO

Un băiat de 4 ani, din județul Bacău, a murit din cauza gripei. A ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii. Medicii de la spitalul din Onești au încercat să îl resusciteze, dar nu au mai putut face nimic pentru acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Băiatul în vârstă de 4 ani este din Comuna Târgu Trotuș din Bacău și a ajuns, duminică dimineața, la Spitalul municipal din Onești în stare gravă: se afla în stop cardiorespirator, ne-au confirmat doctorii de la acest spital.

Medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe au început manevrele de resuscitare, însă după mai bine de o oră au declarat decesul acestuia. Diagnosticat cu gripă, băiatul avea febră mare și a făcut convulsii.

Adrian Marinescu explică momentele în care ar trebui să mergem la spital

Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, medicul Adrian Marinescu, spunea recent la Europa FM în ce situații trebuie să ne prezentăm urgent la spital când totul debutează cu simptome de gripă sau răceală.

„Dacă vorbim despre o stare generală care este brusc modificată, o respirație care este dificilă la o persoană care are și boli cronice, poate să fie un semn că ar trebui să ajungă pentru un consult la camera de gardă la spitalul cel mai apropiat”, a spus Adrian Marinescu.

Alexandru Rafila: Antibioticele „nu sunt utile în tratamentul virozelor respiratorii”

Medicii de la Spitalul din Onești spun că se confruntă adesea cu refuzul medicamentelor antivirale recomandate pentru copii confirmați cu gripă, iar părinții acestora insistă ca medicii să le prescrie antibiotice.

„Să se evite antibioticele pentru că nu sunt utile în tratamentul virozelor respiratorii”, spunea recent ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

La nivel național, până la jumătatea lunii ianuarie, au fost confirmate prin analize de laborator aproape 800 de cazuri de gripă, majoritatea cu virus gripal A nesubtipat. S-au înregistrat de asemenea peste 20 de decese la persoane diagnosticate cu gripă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Asistenții maternali de peste 65 de ani, evaluați săptămâna aceasta de ANPDCA. Decizia, luată după decesul fetiței din Timiș, aflate în grija unui asistent maternal | AUDIO