Confidenţialitate

Medic G. Alexandrescu: Copilului salvat din puț i-a intrat lichid în plămâni

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, afirmă că băiețelul salvat dintr-un puț din județul Teleorman este în stare gravă, dar stabilă. Potrivit acesteia, băiețelul a făcut un stop cardio respirator în timpul transportului către Capitală.

Băiețelul a fost adus cu hipotermie severă și cu sindrom de aspirație.”Stând cu capul în jos, se pare că a vărsat sau a înghițit apă din fântână”, afirmă Raluca Alexandru.

Temperatura corpului copilului a fost stabilizată, în prezent micuțul primește perfuzii de rehidratare, însă are probleme pulmonare, după ce i-a intrat lichid în plămâni.

Copilul de aproape doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Salvatorii au mers pe două căi pentru a ajunge la copil: pe de o parte, au încercat să sape pe lângă puţ pentru a-l scoate pe băiat pe sub pământ. Pe de altă parte, au introdus în fântână diverse dispozitive cu care să prindă copilul de haine.

Al doilea procedeu a avut succes. Pe tot parcursul intervenției, băieţelul a fost supravegheat de o cameră de luat vederi, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Cristian Ionel Dănuț, a declarat că familia va fi ajutată.