Confidenţialitate

Medalia Verde: Carmen Gache, profesoară la Facultatea de Biologie din Iași, duce elevii la explorat în Delta Moldovei | AUDIO

Săptămâna aceasta, pe 2 februarie, am sărbătorit Ziua Mondială a zonelor umede. Sunt acele suprafețe acoperite, permanent sau temporar de ape puțin adânci, un spațiu în care se dezvoltă fauna si flora specifice si care contribuie la dezvoltarea biodiversitatii.

Am mai vorbit la Misiunea Verde despre cat de importante sunt zonele umede în diminuarea efectelor schimbărilor climatice si pentru viata oamenilor. Iar România abundă în zone umede, una dintre cele mai importante fiind chiar Delta Dunării.

De asemenea, Delta Văcărești din inima capitalei aduce beneficii uriase locuitorilor din zona, imbunatatindu-le calitatea vietii.

Tocmai pentru a le explica copiilor ce sunt zonele umede si mai ales pentru ce sunt ele importante, Carmen Gache, o profesoară de la Facultatea de Biologie din Iași, s-a gândit să meargă în școli ca să stea de vorbă direct cu copiii, inainte sa-i ceara Ministerul Educatiei si în afara Săptămânii Verzi, pe care tot ministerul trebuie să o reglementeze. Prima școala vizată este cea din comuna ieșeană Gropnița, aflată în zona Deltei Moldovei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: