Confidenţialitate

Meciul de hochei România-Ungaria, motiv de noi tensiuni în coaliție. Ministrul Mediului, fotografiat în galeria maghiarilor | AUDIO

La partida din cadrul Campionatului Mondial, hocheiștii români ar fi intonat alături de cei maghiari imnul Ținutului Secuiesc, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna a fost fotografiat în galeria suporterilor maghiari.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu spune că subiectul va fi discutat în coaliție. Între timp, Federația Română de Hochei anunță că va convoca o ședință în care va analiza ce s-a întâmplat la meci și ce sancțiuni se impun în acest caz.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că i se pare de netolerat ce s-a întâmplat, duminică, la meciul România-Ungaria din cadrul Campionatului Mondial de hochei, meci câștigat cu 4 la 2 de echipa naționala țării vecine.

La finalul meciului, cu excepția a trei jucători, sportivii români ar fi cântat alături de cei maghiari imnul Ținutului Secuiesc. Marcel Ciolacu:

„Cred că sunt exagerări care nu trebuie să mai aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democrație. Iarăși aduc contextul războiului, în astfel de contexte să vii și cu astfel de provocări, mi se pare de netolerat. Sunt ferm convins că va fi o discuție în interiorul coaliției, trebuie să existe respect între noi, nu cred că astfel de manifestări duc în direcția corectă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu a lăudat și reacția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care l-a criticat pe colegul din Guvern, ministrul Mediului. Tanczos Barna a fost surprins la meci în galeria suporterilor maghiari.

Ministrul Mediului a recunoscut că a stat la acea tribună și a menționat că purtat tricoul echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc, dar a precizat că în acea parte a tribunei se aflau inclusiv suporteri români.

Președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, a spus, pentru Agerpres, că va convoca de urgență o ședință în care vor fi analizate filmările și fotografiile de la meci și vor fi ascultate toate punctele de vedere ale celor care fost acolo.

Întrebat ce sancțiuni riscă jucătorii români dacă se dovedește că au cântat alături de galeria maghiară, acesta nu a știut ce să răspundă. A menționat în schimb că regulamentul prevede doar pedepse legate de folosirea însemnelor naționale.

Ședința conducerii Federației Române de Hochei ar putea avea loc joi, a menționat șeful Federației.

Foto: Captură YouTube / IIHF Worlds 2022