Confidenţialitate

Marocul a amânat vizita lui C.P. Tăriceanu, după anunţul premierului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv

Vizita oficială pe care trebuia să o efectueze în Maroc președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 27-31 martie, a fost amânată, la cererea părții marocane, a anunțat Senatul.

„Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, potrivt unul comunicat de presă al Senatului.

Vizita oficială urma să aibă loc între 27-31 martie, iar Călin Popescu Tăriceanu ar fi fost însoțit de senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) și Gheorghe Baciu (PMP), șeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Premierului Viorica Dăncilă cu privire la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, șeful Executivului a declarat diminică seara, la un post TV, că anunțul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personală, iar reacția președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să o dezamăgească, pentru că ea a spus că trebuie îndeplinite procedurile constituționale. Premierul a mai precizat că în cazul în care șeful statului refuză relocarea ambasadei, va analiza toate posibilitățile, neexcluzând sesizarea Curții Constituționale.

De asemenea, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita pe care o avea planificată în România după ce șeful Executivului a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată.