Confidenţialitate

Marin Moraru va fi înmormântat miercuri la cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor

Trupul neînsuflețit al actorului Marin Moraru va fi depus luni seară la Biserica Colțea din București, informează familia artistului.

Marți, sicriul va fi depus și în Sala Mare a Teatrului Național.

Regretatul actor va fi apoi condus pe ultimul drum miercuri, înmormântarea având loc la cimitirul Bellu, pe aleea Artiștilor.

În vârstă de 79 de ani, actorul a murit duminică, la Spitalul Elias din Capitală – unde era internat din 10 august.

Marin Moraru: „Dacă rolul nu mă atinge, nu mă interesează, nu mă duc acolo, fără dragoste nu poţi face meseria asta”

Rolurile memorabile ale actorului Marin Moraru au fost atât pe micile ecrane, cât şi pe cele mari, dar mai ales pe scenele teatrelor. A jucat, printre altele, în filme precum „Operaţiunea Monstrul”, „Actorul şi sălbaticii”, „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, „Concurs”, „Faleze de nisip” şi „Chiriţa la Iaşi”.

La TIFF 2015, Marin Moraru mărturisea că are o „structură” de teatru şi ” nu prea am dat mâna de multe ori cu filmul, a fost întâmplător, dar benefic”:

„Premiul de Excelenţă al TIFF este aprecierea maximă din partea breslei, calificativul pe care mi-l dau nu este de la oricine, este plăcut, onorant şi ţine de o mândrie de înaltă clasă.

A fost o surpriză pentru că înaintea mea sunt mulţi actori care merită acest premiu şi nu ştiu de ce m-au ales pe mine, sunt unii mai competitivi. Structura mea este de teatru, nu prea am dat mâna de multe ori cu filmul, a fost întâmplător, dar benefic.

Nu îmi place să filmez, când mă văd pe ecran mă doare stomacul, îmi da seama că nu am făcut ce trebuia, puteam să fac mai multe.

Zgârietura pe peliculă rămâne, nu poţi să o ştergi, dar la teatru o mai ştergi în următorul spectacol, în schimb la film nu mai poţi modifica nimic”, a spus actorul.

A-murit-actorul-Marin-Moraru--31-ianuarie-1937-21-august-2016  INFOGRAFIC EUROPAFM.RO