Confidenţialitate

Marile ferme acuză guvernul că nu ia suficiente măsuri pentru a combate comerțul ilegal cu porci | AUDIO

Reprezentanții fermelor mari de porci susțin că samsarii care se ocupă de comerțul ilegal de suine ar fi principala cauză a răspândirii pestei porcine africane de la noi din țară.

Unii comercianți de porci transportă animalele în condiții neconforme, fără acte, lucru ce contribuie la răspândirea pestei, spune la Europa FM Dimitrie Muscă, un om de afaceri din județul Arad care gestionează ferme care au în total peste 50.000 de porci:

„În fiecare comuna se știu care sunt samsarii nelegali, nelegitimi de animale, s-a dovedit că o parte din focarele de pestă porcină au profilat prin acești samsari, care au umblat de colo colo cu mașinile. Duc animale dintre o zonă la alta necontrolate, autorizate, neverificate de medicii veterinari (…), Ministerul Mediului care nu vrea să facă nimic legat de combaterea pestei porcine africane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Îngrijorările vin după ce în județul Timiș a fost depistat un nou focar de pestă porcină. Mai mult de 18.000 de animale vor fi omorâte.

Autoritățile fac apel la populație să nu cumpere porci și carne de porc fără acte.

Foto: Shutterstock

Citește și: Focarul de pestă porcină din Timiș ar fi pornit de la ferma unui consilier local. A ascuns decesul unor porci, fapt ce a dus la răspândirea bolii | AUDIO