Confidenţialitate

Marii actori își exprimă regretul pentru dispariția lui Mircea Albulescu

O pierdere uriașă pentru teatrul și filmul românesc: dispariția lui Mircea Albulescu a fost primită cu adâncă tristețe de marii actori care l-au cunoscut și au jucat alături de el.

Mircea Albulescu avea o personalitate puternică, era un om care iubea teatrul mai presus de orice, iată cum îl descriu colegii de scenă.

 

Actrița Rodica Mandache povestește că era o copilă atunci când l-a văzut prima dată pe scenă pe Mircea Albulescu. L-a reîntâlnit câțiva ani mai târziu.

”Am văzut un film, Pasărea Furtunii, și juca un bărbat extraordinar, l-am luat în lada mea cu eroi, după aceea la Institut, el era actor la Teatrul Bulandra și-l vedeam pe stradă, avea un mers special, era foarte înalt, avea un mers dansant și învârtea pe mână cheile cu un lanț lung, până și asta mi se părea extraordinar.”, spune Rodica Mandache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, viața i-a adus pe aceeași scenă.

”El juca zorba grecul, Pintea juca scriitorul, eu eram Bubulina și a fost o întâlnire teribilă pentru că a fost ca-n universitate. El avea deformația asta de profesor, adică să-l simți pe omul de pe stradă cum trebuie să meargă și pe vânzătoare cum trebuie să zâmbească. Era ceva foarte puternic, dorința lui de a îndrepta lumea.”, a mai povestit Rodica Mandache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și Ileana Stana Ionescu a fost partenera lui Mircea Albulescu în foarte multe spectacole. Actrița a declarat că este răvășită de dispariţia colegului ei. Iar Șerban Mihăilescu, regizorul filmului ”Cel mai iubit dintre pământeni”, crede că actorul ”mai putea să stea printre noi”. Își amintește că a fost om generos, un prieten bun și un profesor excepţional. “Era un taifun, un vulcan, un monstru sacru cu spiritul frământat, viu”, este portretul pe care i-l face actorul Florin Zamfirescu.

“A însemnat foarte mult pentru teatru. A fost unul dintre monştrii sacri. În teatru n-am jucat cu el. A avut o activitate foarte prolifică…a fost scriitor, poet, actor de teatru, de film, de teatru radiofonic… A avut multe activităţi, era profesor. Există mulţi actori care se mândresc că l-au avut profesor şi au numai cuvinte de laudă. Era un mare artist”, a declarat Ion Dichiseanu pentru Mediafax.

Mircea Albulescu a murit joi spre vineri noapte, la vârsta de 81 de ani,în urma unor probleme cardiace. Era internat la Spitalul Floreasca.