Confidenţialitate

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5 din Capitală, a fost condamnat, joi, la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru corupție, de către Tribunalul București. Sentința dată joi de judecători nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Marian Vanghelie a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro, sumă pe care ar fi primit-o în urmă cu mai mulți ani.

Fostul edil al Sectorului 5 din Capitală a fost trimis în judecată pe data de 7 iulie 2015, alături de vărul său, Mircea Sorin Niculae, ce ocupa funcții de asociat și administrator la mai multe societăți comerciale.

Procurorii anticorupție arătau atunci că, între 2006-2014, Marian Vanghelie, în calitatea de primar al Sectorului 5, a solicitat și primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în valoare de circa 30.403.000, fiind ajutat de vărul său, Mircea Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, care ocupa la vremea respectivă funcția de director al Economat Sector 5 SRL.

”În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, transmiteau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.