Confidenţialitate

Marian Munteanu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei (AUDIO)

Marian Munteanu se retrage din cursa pentru primăria Capitalei.

Motivul invocat: presiunea puternică venită din partea societăţii civile, căreia i s-au adăugat nemulţumirile din interiorul PNL, inclusiv din partea unor candidaţi ai partidului la primăriile de sector.

Cătălin Predoiu, liderul organizației bucureștene a formațiunii, a anunțat că se va înscrie în cursă în locul său.

Domnul Predoiu vrea să candideze în tandem cu Ciprian Ciucu, susținut pînă acum de către partidul M10, al Monicăi Macovei.

Domnul Ciucu ar urma să ia parte la alegeri în calitate de candidat PNL pentru postul de viceprimar.

Voi concura cu toată energia mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei în București“, a spus Cătălin Predoiu.

Îi adresez lui Ciprian Ciucu invitația de a veni alături de mine și alături de noi. Să discutăm cum putem forma un tandem pentru funcțiile de primar și de viceprimar al capitalei“.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marian Munteanu a făcut anunţul retragerii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a afirmat din nou că acuzațiile care i s-au adus ar fi nedrepte.

Cel de-al treilea candidat al PNL pentru Primăria Capitalei a fost acuzat că nu s-a dezis niciodată de o serie de afirmații pro-legionare din tinerețe.

Partidul ceruse, de asemenea, Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității să verifice dacă Marian Munteanu a fost sau nu colaborator al poliției politice ceaușiste.

Din nefericire, această campanie nu a fost întîmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit“, a spus Marian Munteanu.

Unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (…) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încît sa nu contribui la adîncirea unor disensiuni“, a continuat el.

El a arătat că risca să candideze fără a avea o echipă unită în spatele candidaturii sale.

Din păcate, a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă, am consimţit în urma acestor discuţii să îmi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea acestei echipe la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un concurent bun şi cîştigător”, a mai spus Marian Munteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Retragerea candidaturii lui Marian Munteanu urmează să fie validată în Biroul Politic Naţional al PNL, convocat deja pentru joi, când va fi propusă o nouă nominalizare pentru Primăria Capitalei.

Este al treilea candidat PNL care renunță la cursa pentru Primăria Capitalei, după Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

Acesta din urmă a fost pus sub control judiciar, de curînd, de către DNA, pentru presupuse fapte de corupție.

Marian Munteanu a mai spus că în perioada următoare la va demonstra celor care s-au îndoit de el că ar fi fost atacat pe nedrept.

El nu va candida în calitate de independent pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.