Confidenţialitate

Marea Unire a Creativilor la Alba Iulia aduce în weekend Mini Festivalul organizat de tineri și Întâlnirea internațională a hub-urilor culturale

„Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia”, proiect organizat de Asociația Cartierul Creativ Carolina, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Alba Iulia, este în plină desfășurare.

În cursul acestei săptămâni au loc cele cinci sesiuni de workshop-uri susținute de experți în DJ-ing, Video design (VJ-ing), Storytelling, Marketing cultural și Design grafic pe panouri interactive, la care participă peste 70 de elevi și studenți selectați.

În week-end, pe 10 și 11 noiembrie, tinerii participanți la cele cinci sesiuni de workshop-uri vor organiza un Mini festival la Cetatea Alba Carolina și în acest fel vor avea ocazia să aplice în viața reală și pentru un public adevărat tot ceea ce au învățat la cursuri.

La festival sunt așteptați toți cei care doresc să vadă cum arată primul festival organizat integral de tineri chiar în Cetatea Alba Carolina. Accesul la eveniment este gratuit și se face pe bază de înscriere la adresa salut@cartierulcreativcarolina.ro.

Toate activitățile vor avea loc la Caponiera Apor (în spatele Palatului Apor):

Sâmbătă, 10 noiembrie
•19:30 – 24.00: Expoziție de afișe și panouri interactive realizate de participanții la cursul de design grafic
•19:30 ­ 20:30/21:00: Sesiune de pitching pentru participanții la cursul de Storytelling
•21:00 ‐ 24:00: Sesiune de DJ­ing pentru participanții la cursul de DJ
•21:00 ‐ 24:00: Sesiune de VJ-ing pentru participanții la cursul de video desing/VJ-ing

Duminică, 11 noiembrie
•19:00 – 24.00: Expoziție de afișe și panouri interactive realizate de participanții la cursul de design grafic
•19:00 ­ 20:20: Proiecție de scurt metraje Best of Shorts Up (1)
•21:00 ­ 22:20: Proiecție de scurt metraje Best of Shorts Up (2)
•22:20: After­party

În paralel, tot în perioada 10 – 11 noiembrie, în intervalul 15:00 – 19:00, la Muzeul Principia, în Piața Cetății, va avea loc și Întâlnirea internațională a hub-urilor culturale. Reprezentanții unor hub-uri culturale din Italia, Serbia, Portugalia, Suedia și Estonia vin la Alba Iulia ca să ofere din cunoștințele lor în materie de industrii creative, să supună atenției diferite modele de dezvoltare comunitară prin cultură. Invitaților internaționali li se alătură și specialiști în industrii creative din opt orașe din țară: București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț și Timișoara.

BASE din Milano (Italia), KC Lab din Novi Sad (Serbia), Platform for Social Innovation din Aveiro (Portugalia), Lava din Stockholm (Suedia) și Tartu Creative Center din Tartu (Estonia) sunt hub-urile internaționale care vor participa la eveniment. Mai multe detalii despre toți participanții puteți găsi aici.

Proiectul „Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia” se desfășoară în perioada 5 – 11 noiembrie 2018 și are trei secțiuni complementare: 1. o conferință internațională pe tema dezvoltării comunitare prin cultură la care sunt așteptați reprezentați din mai multe țări europene; 2. o serie de cinci workshop-uri adresate tinerilor care se va încheia cu organizarea unui festival de două zile realizat integral de tineri; 3. o expoziție de panouri interactive.

Proiectul se adresează în principal operatorilor culturali, comunității de tineri antreprenori din domeniul industriilor creative, autorităților publice locale și județene, comunității de artiști locali, elevilor și studenților, dar și publicului larg din Alba Iulia.