Confidenţialitate

Marea Britanie: Trei doze de vaccin anti-COVID reduc riscul de infectare cu peste 93% | AUDIO

Toți adulții de peste 40 de ani ar trebui să primească a treia doză de vaccin anti-COVID, cred consilierii pe Sănătate ai Guvernului Britanic, relatează postul BBC. Imunizarea suplimentară ar mări protecția acestor adulți și ar limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 în timpul iernii care începe peste 2 săptămâni, sunt explicațiile experților de la Londra.

Trei doze de vaccin reduc riscul de infectare cu peste 93% este concluzia la care a ajuns Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie. De asemenea, adolescenții de 16 și 17 care au făcut doar o primă doză ar trebui să o facă pe a doua.

O extindere a programului de imunizare ar reduce presiunea pe sistemul sanitar și numărul de decese de Crăciun și apoi, până la primăvară. Până acum, în Marea Britanie, peste 12,5 milioane de cetățeni și-au administrat doza booster, mai ales cei peste 50 de ani și personalul medical din prima linie dar și cei vulnerabili.

Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Citește și: Certificatul COVID la locul de muncă. Octavian Jurma: Amânarea sau respingerea votului va descuraja vaccinarea în România | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.