Confidenţialitate

Certificatul COVID la locul de muncă. Octavian Jurma: Amânarea sau respingerea votului va descuraja vaccinarea în România | AUDIO

Introducerea certificatului verde la locul de muncă n-ar trebui să vizeze doar o anumită categorie de angajați, cum sunt profesorii, spune la Europa FM președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. O astfel de măsură, dacă va fi pusă în practică, ar trebui impusă pe scară largă, la nivel de societate, adaugă reprezentantul părinților. El a spus în această dimineață în emisiunea Deșteptarea că altfel mai mult se creează dezbinare între părinți și profesori.

„Profesorii reprezintă 300 – 350 de mii, o cifră infimă raportând la sistem național. Cu ce mă încălzește pe mine sau pe dumneavoastră că se vor vaccina în plus 50 de mii de profesori? Oricum, ei au o rată de vaccinare mult peste media națională. Și nu rezolvi problema. Pentru că într-o clasă vorbim de un profesor care predă la oră, dar sunt 30-35 de copii care provin din 35 de familii, respectiv 70 de părinți, dacă nu adăugăm și bunicii sau alte rude apropiate”, a spus Iulian Cristache la Europa FM, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Proiectul privind introducerea certificatului verde la locul de muncă așteaptă votul final în Camera Deputaților

Față de forma inițială, respinsă de Senat, documentul prevede că certificatul va deveni obligatoriu pentru toți angajații: și de la stat și de la privat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Epidemiologul Octavian Jurma, la Europa FM: Certificatul verde adaugă un motiv să te vaccinezi mâine

O amânare a votului în cazul certificatului verde sau respingerea acestui proiect nu va face decât să descurajeze vaccinarea anti-COVID în România, spune la Europa FM epidemiologul Octavian Jurma.

„Avem mare nevoie de el pentru că, în lipsa certificatului verde, lipsește motivația să te vaccinezi mâine. Adică toți oamenii vor să se vaccineze numai nu mâine. Și atunci certificatul verde nu face altceva decât să adauge un motiv să te vaccinezi mâine. Marea majoritate a populației este ezitantă să se vaccineze nu este anti-vaccinare”, a spus epidemiologul Octavian Jurma la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Numărul persoanelor vaccinate zilnic este în scădere și există riscul de a rata ținta de 10 milioane de persoane vaccinate anul acesta, mai spune medicul Octavian Jurma.

Sursa foto: Inquam / George Calin / Unsplash / Austin Distel

Citește și: Crește numărul preșcolarilor și elevilor care se întorc în bănci