Confidenţialitate

Marea Britanie: Poliția clasifică drept act terorist explozia unui taxi în fața unui spital din Liverpool | AUDIO

În Marea Britanie, poliția anchetează drept act terorist incidentul de ieri în care un taxi a explodat în fața unui spital din orașul Liverpool. Dispozitivul exploziv ar fi fost adus în mașină de un pasager, care a murit în urma deflagrației, au anunțat azi forțele de ordine.

Polițiștii cred că știu cine este persoana responsabilă, dar nu i-au dezvăluit identitatea. Au declarat explozia drept un incident terorist. Motivația nu este cunoscută în acest moment. 4 persoane au fost arestate în această anchetă.

Explozia a avut loc într-un taxi care tocmai oprise în fața Spitalul pentru Femei din Liverpool. O persoană a murit – este vorba de pasagerul din taxi. Anchetatorii cred că bărbatul ar fi asamblat dispozitivul exploziv și că ar fi urcat cu el la bord. Șoferul taxi-ului a fost rănit și este în stare stabilă la spital.

În Marea Britanie, conducătorul mașinii este considerat un erou pentru că a blocat ușile vehiculului înainte de explozie. Altfel ar fi putut avea loc un dezastru, potrivit primarului din Liverpool.

Sursa foto: Twitter / James Corbett

Citește și: Marea Britanie: Trei doze de vaccin anti-COVID reduc riscul de infectare cu peste 93% | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.