Marea Britanie: Nu vom plăti Uniunii Europene niciun penny în plus faţă de cât este nevoie

Marea Britanie nu îi va plăti Uniunii Europene niciun penny în plus faţă de cât este nevoită, în cadrul acordului pentru Brexit, a declarat joi Steve Baker, din Ministerul pentru Brexit, relatează Reuters.

“Ştim că avem drepturi şi obligaţii şi că punem la încercare revendicările europenilor, dar nu vom plăti cu niciun penny mai mult decât trebuie”, a subliniat el, fără a preciza ce sumă ar trebui să plătească Londra.

Ministrul de Externe de la Londra, Boris Johnson, a catalogat drept ”exorbitantă” suma cerută de negociatorii Uniunii Europene pentru finalizarea procedurii de Brexit.

Liderii UE au precizat că discuţiile despre plata obligaţiilor financiare, pe care le au britanicii faţă de Bruxelles, vor avea prioritate şi o înţelegere în acest sens este obligatorie pentru a se putea discuta despre un viitor acord comercial între Marea Britanie şi UE.

Negociatorii europeni au aproximat anterior obligaţiile financiare la zeci de miliarde de euro, iar acestea includ acoperirea unor angajamente făcute de britanici până la sfârşitul actualului exerciţiu bugetar din 2020, deşi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să fie finalizată până în luna martie 2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS