Confidenţialitate

Marea Britanie intră în ultima etapă a planului de relaxare

Ultimele măsuri din planul de relaxare vor fi anuntate azi de premierul britanic, Boris Johnson. Este de asteptat sa spună că se va renunta la munca de acasa si vor fi chiar limite noi legate de distantarea sociala – noteaza presa britanica. Un secretar de stat a spus ca se va renunta la purtarea măstii dupa ultima faza a relaxarii.

Masurile se vor aplice cel mai tarziu din 19 iulie.

El a subliniat ca pandemia nu a luat sfarsit chiar dacă va anunta măsuri noi de relaxare. Vom trai cu virusul asa ca trebuie să invatam sa luam propriile decizii pentru a ne continua vietile. Practic, politica va fi una de precautie dar care va responsabiliza mai mult britanicii.

Cazurile de COVID19, cu tulpina Delta au început să se înmulțească în ultimele săptămâni, în Anglia, însă institutul de sănătate publică de acolo spune că datorită procentului ridicat de vaccinare, cazurile nu au fost atât de grave  încât să aglomereze spitalele.

În Marea Britanie, 86% dintre adulti au primit cel puțin o doză și 64 % – schema completă. Așadar, britanicii se apropie de imunitate colectivă – 70 la sută din populație să fie protejată.

Marea Britanie a fost grav afectata de COVID, a fost pe locul7  in lume din cauza numarului mare de decase cauzate de coronavirus, iar premierul britanic a fost criticat pentru măsurile luate si carantina aplicata deja de 3 ori.