MAREA BRITANIE: A șasea arestare în ancheta exploziei din Leicester

O a şasea persoană a fost arestată duminică în ancheta asupra exploziei din Leicester (centrul Angliei), în urma căreia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, a anunţat poliţia.

„Un bărbat în vârstă de vreo 40 de ani, din estul Angliei, a fost arestat fiind suspectat de crimă”, au anunțat autoritățile într-un comunicat.

Alţi trei bărbaţi au fost inculpaţi sâmbătă de incendiere cu intenţia de a pune în pericol viaţa altor persoane şi de alte cinci capete de acuzare.

Suspecţii, toţi în jurul vârstei de 30 de ani şi domiciliaţi în Leicester, în oraşul învecinat Coventry şi în Oldham, în nord-vestul Angliei, vor fi prezentaţi luni unui judecător, relatează Agerpres.

Explozia de la 25 februarie a distrus un magazin şi două apartamente situate deasupra acestuia.

O femeie în vârstă de 46 de ani şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 17 şi 18 ani, au murit în explozie. Familia locuia într-un apartament situat deasupra magazinului.

Şi-au mai pierdut viaţa în explozie prietena unuia dintre băieţi, în vârstă de 18 ani, şi o angajată a magazinului, în vârstă de 22 de ani.

Poliția a cerut presei să nu avanseze nicio ipoteză în legătură cu cauza exploziei, subliniind că nu pare legată de un act terorist.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS