Confidenţialitate

Marcel Vela: Sunt locuri la ATI | AUDIO

Ministrul de Interne anunță că sunt locuri la terapie intensivă, în contextul în care tot mai multe spitale anunță că secțiile ATI sunt aproape pline.

„Sunt locuri la ATI. Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar Secretarul de stat Raed Arafat, prezent lângă Marcel Vela, a ținut să clarifice că sunt situații punctuale în care nu sunt locuri la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

”Când spunem că nu sunt locuri la ATI București înseamnă că spitalele Covid la București nu au locuri la ATI. Când Timișoara spune că nu are locuri la ATI, înseamnă că nu are locuri la ATI. Plus, una e situația din starea de urgență, una e situația de acum.

În starea de urgență am avut medici detașați, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura Covid, o parte din ei s-au întors la locul de muncă. Deci există locuri dacă începem să ducem fiecare bolnav și să-l trimitem în celălalt capăt al țării”, a spus Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clarificările vin după ce, vineri, tot Raed Arafat anunța că în București nu mai sunt locuri disponibile la terapie intensivă.

Astăzi au fost raportate încă 681 de noi cazuri. Potrivit datelor oficiale, în acest moment, 293 de pacienți confirmați cu noul coronavirus sunt internați la Terapie Intensivă.