Confidenţialitate

Marcel Ciolacu vrea ca ordonanța pe energie să fie prelungită până în 2025 | AUDIO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, vrea ca prevederile ordonanţei de urgenţă privind energia să fie prelungite până în 2025. Declarându-se susţinător al unei practici unitare la nivelul Uniunii Europene în domeniu, Marcel Ciolacu aşteaptă o soluţie de reglementare de la Comisia Europeană.

„Ne așteptăm zilele acestea că am înțeles că se discută și la Comisia Europeană, cred că până la sfârșitul lunii o să închidem. Eu îmi doresc ca această ordonanță totuși să o prelungim pe doi ani de zile până în 2025 și mențin părerea că trebuie căutată o soluție de reglementare. Tocmai de aceea v-am anunțat că nu ne grăbim ca să așteptăm, poate la Comisia Europeană vine o soluție de reglementare la fel, pe doi ani. Știți dumneavoastră ceva? Nu. Haideți să vedem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ordonanţa de urgenţă privind energia a fost adoptată cu modificări de Senat pe 27 septembrie, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023.

În prezent, OUG se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Citește și: Hidroelectrica vinde Republicii Moldova energie cu 200 de lei/MW mai mult față de cât plătește un consumator român, spune Virgil Popescu| AUDIO