Confidenţialitate

Hidroelectrica vinde Republicii Moldova energie cu 200 de lei/MW mai mult față de cât plătește un consumator român, spune Virgil Popescu| AUDIO

Hidroelectrica a început să furnizeze Republicii Moldova energie electrică. Prețul nu este unui deloc mic, potrivit ministrului Energiei. Virgil Popescu spune că  persoanele fizice din țara noastră pot beneficia de un preț de 255 de lei net pe Megawatt pe oră față de 450 de lei cât vor plăti cetățenii din Moldova. 

Prezent la Termocentrala Rovinari din județul Gorj, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a comunicat că prețul Megawatului pe oră de 90 de euro, respectiv 450 de lei, pentru furnizarea de către Hidroelectrica a energiei electrice în Republica Moldova, nu este mai mic decât în România.

Virgil Popescu, ministrul energiei, spune că prețul în România „pentru persoane fizice este de 255 de lei la Hidroelectrica, atâta este, vorbim de prețul net al energiei electrice”

De noaptea trecută, Hidroelectrica şi compania Energocom desemnată de Guvernul din Republica Moldova au început furnizare a 100 MW energie electrică.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova a lansat recent și o rugăminte către populație și anume de a economisi pe cât posibil energie:

„Astăzi vin cu o rugăminte foarte mare la voi – să ne străduim să economisim energia electrică în următoarea perioadă, mai ales între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00. De ce este atât de important? Pentru că economisirea ne va permite să avem energie electrică fără a fi nevoiți să intervenim în activitățile zilnice. Acest lucru este esențial până găsim soluții potrivite sub aspect financiar”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România a redus cu 5% consumul de energie în primele 8 luni ale anului, dar avem și consumatori mari care au închis temporar activitatea | AUDIO

Foto: Shutterstock