Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Taxa pe boală, eliminată doar în cazul celor cu boli cronice, bolnavilor de cancer și a indemnizațiilor pentru mame | AUDIO

Taxa pe boală”: impozitul de 10% pentru concediile medicale va fi eliminat doar în cazul celor cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer și a indemnizațiilor pentru mame. Asta susține premierul Marcel Ciolacu. Șeful guvernului spune că ordonanța de urgență aflată acum în Camera Deputaților va fi modificată „cât mai rapid”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu: „Nu înțeleg care este supraimpozitarea”.

Jurnalist: „De 10%”.

Marcel Ciolacu: „Nu. Acela este un impozit pe care toată lumea – și eu, și dumneavoastră – îl plătim 10% la CASS. Concediile medicale sunt un venit. Ce v-am spus foarte clar este faptul că pentru cei cu boli cronice, pentru cei care au cancer, pentru tinerele mame. Sunt totak de acord”.

Jurnalist: „Dar când?”

Marcel Ciolacu:Uitați că o să vorbesc cu domnul Simonis și o să facem foarte rapid. Sper săptămâna asta”.

Inițial – varianta care a trecut de Senat prevedea eliminarea impozitului de 10% pentru toate concediile medicale. Taxa a fost introdusă de Guvern la începutul anului.

Opoziția cere eliminarea impozitului cât mai repede.

Deputata USR, Oana Țoiu: „Știm că s-au încasat peste 30 milioane de euro din taxa pe boală”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„100 de zile de când acest Guvern ia bani de la angajații care au contribuit ani de zile. Angajații bolnavi care sunt în concediu medical. Astăzi știm că s-au încasat peste 30 milioane de euro din taxa pe boală. Peste 500.000 de euro pe zi”, a declarat Oana Țoiu, deputat USR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Marcel Ciolacu, reacție privind greva generală a poștașilor: Dacă pensiile nu vor fi distribuite la timp, șeful Poștei Române va pleca | AUDIO