Confidenţialitate

Premierul Marcel Ciolacu: „România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună” | VIDEO

România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună, a declarat premierul Marcel Ciolacu marți, 27 februarie, într-un discurs susținut la Camera de Comerț Americană. Șeful PSD a afirmat în fața companiilor americane că Executivul nu va mări taxele și că România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului.

Prim-ministrul Marcrel Ciolacu: „România poate să aibă un Produs Intern Brut (PIB) de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023”

Conform prim-ministrului, România va avea anul acesta una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa, deși analiștii spun că e vorba despre o creștere artificială, susținută de bani din împrumuturi și bazată, preponderent pe consum, nu pe investiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic: nu vom mări taxele. Dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 5 ani una din marile forțe economice ale continentului. În 4 ani, România poate să aibă un Produs Intern Brut (PIB) de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023, după cum ne arată cifrele și de la finanțe, dar și de la Banca Mondială, și de la Comisie, România, anul acesta va avea cea de-a doua creștere economică din Europa, deci, automat, nu va intra sub nicio formă în recesiune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform declarațiilor premierului, Guvernul ar fi setat deja un etalon de investiții publice de minimum 7% din PIB, care trebuie să reprezinte o medie și pentru următorii 4-5 ani. Marcel Ciolacu a spus că, în perioada 2024-2028, Guvernul poate investi în economie circa 700 de miliarde de lei din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Marcel Ciolacu: „România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună”

Fără a avansa și un termen anume, Marcel Ciolacu a mai spus că în România salariul mediu brut va ajunge la 2000 de eurp pe lună, iar salariul minim va fi de 1200 de euro lunar.

„România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună. Acolo se va duce, de altfel în mod natural, aplicarea principiului Uniunii Europene privind salariul minim european”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că „trebuie să întoarcem în economie, în total, prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB”, adăugând că „aici trebuie să mai lucrăm”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: „Simplificarea calendarului electoral dă României șansa de a-și proteja viitorul economic”

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să îi asigure pe investitorii americani că România va avea o guvernare solidă și după acest an electoral și le-a explicat acestora de ce au fost comasate alegerile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Simplificarea calendarului electoral, prin comasarea alegerilor și devansarea scrutinului prezidențial dă României șansa de a-și proteja viitorul economic și de a-și continua marile proiecte de investiții”, a spus premierul.

Autori: Florentina Mihăiță și Claudia Cociug

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ce au discutat liderii UE la reuniunea de la Paris privind sprijinul acordat Ucrainei. Macron: „Rusia nu poate și nu trebuie să câștige în Ucraina” | AUDIO