Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Omul primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României fiecare cum vrea | VIDEO

Marcel Ciolacu – premierul României – a reacționat la tragedia din Bucegi de marți seara imediat după ce ministrul Mediului a declarat la Europa FM că orice urs care se va apropia de o localitate la o distanță mai mică de un kilometru ar putea fi împușcat.

Marcel Ciolacu: Omul primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României fiecare cum vrea

„Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este zonă de pericol. Am vorbit și cu domnul ministru al Mediului și cu cei mai implicați în acest domeniu. Este o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară. Am vorbit și cu domnul Simonis – pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Este evident că omul primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României fiecare cum vrea. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Europa FM: „Ursul respectiv ar trebui să fie gestionat cumva. Iar singurele metode sunt acele metode legate fie de eutanasiere, fie de împușcare. O astfel de măsură nu poate fi decât aprobată prin lege. Voi elabora un act normativ cu putere de legislație primară în acest sens”

„În opinia mea, orice urs care se apropie la o distanță suficientă de o așezare umană, fie că discutăm despre un mare municipiu din România, sau de un mic sat de munte, cred că ursul respectiv ar trebui să fie gestionat cumva. Iar singurele metode sunt acele metode legate fie de eutanasiere, fie de împușcare. O astfel de măsură nu poate fi decât aprobată prin lege. Voi elabora un act normativ cu putere de legislație primară în acest sens. Voi notifica Comisia Europeană pentru a ne asigura că nu avem vreo probplemă de infrigement”, a spus ministrul Mediului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Orice urs care se va apropia de o localitate la o distanță mai mică de un kilometru ar putea fi împușcat, propunerea ministrului Mediului după tragedia din Bucegi | AUDIO