Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Moldova va avea autostradă. Amenințări pentru instituțiile care blochează construcția | AUDIO

Premierul Marcel Ciolacu spune că Moldova va avea autostradă. Unul dintre sectoare, până la Buzău ,este blocat de anumite instituții ale statului, spune primul ministru. Fără să spună despre ce instituții este vorba, Marcel Ciolacu i-a avertizat pe directorii acestora căvremurile șmecheriei s-au cam terminat”.

”Mai avem un sector, al treilea, până în Buzău, unde unele instituţii ale statului încă se joacă. Sper ca alte instituţii ale statului să mă informeze ca şi prim-ministru de fapt ce se întâmplă acolo pentru că nimeni nu răspunde când se pierd bani europeni sau când avem întârzieri. Cred că aceşti domni de prin instituţii ar fi cazul să se uite un pic pe fereastră şi să vadă foarte clar că vremurile şmecheriei s-au cam terminat. A stagnat suficient România stând după ei ”, a declarat Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Recent, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, acuza că pe lotul 3 al autostrăzii A7, Ploiești-Buzău, s-a pierdut un an de zile din cauza deciziilor contradictorii ale Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care a admis parțial o contestație privind desemnarea câștigătorului pentru acest lot. CNAIR a desemnat compania turcească Tekfen pentru construcție iar rezultatul a fost contestat de reprezentanții asocierii Nurol-Makyol. Totul se judecă acum la Curtea de Apel București. Tronsonul Ploiești-Buzău are 13,9 km, include construcția a 8 poduri și un pasaj.

Premierul a vizitat loturile 1 și 2 de pe șantierul autostrăzii A7, Ploiești-Buzău, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Autostrada 7, va avea o lungime totală de peste 400 de km, pe traseul Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.

Citește și: A fost semnat contractul pentru un nou lot din Autostrada Moldovei Ploiești- Pașcani, în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu