Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre înghețarea veniturilor: „Vor să umilească milioane de angajați”

Pin vocea liderului Marcel Ciolacu, PSD critică intenţia Executivului de înghețare a salariilor pentru bugetari.

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că îngheţarea veniturilor şi stoparea creşterii unor prestaţii sociale ar fi startul oficial al unor măsuri de austeritate.

„Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul #austerității!

Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă.

În plus, Guvernul vrea să #îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor!

Nici vorbă de #TaxeZero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie! În schimb, vor să umilească milioane de angajați crescând salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîțu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut….”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.