Confidenţialitate

Marcel Boloș, despre rotativa guvernamentală din mai: Orice declarație pe tema aceasta îmi îngreunează mandatul pentru că pierd din autoritate | VIDEO

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene – Marcel Boloș – a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Marcel Boloș a afirmat că atunci când unui ministru i se apropie sfârșitul de mandat acesta nu mai poate conduce cu aceeași „tenacitate”. Mai mult, Marcel Boloș a spus că orice declarație făcută pe această temă îi îngreunează mandatul și își pierde din autoritate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Ene Dogioiu: Considerați că un ministru – poate fi vorba și de dumneavoastră – dar orice ministru care are un termen de expirare a mandatului în față, în cazul de față luna mai, începe să piardă din autoritate?

Marcel Boloș: „Este evident acest lucru și orice declarație care se face pe această temă nu este în favoarea mea pentru că este de notorietate faptul că atunci când unui ministru i se apropie sfârșitul de mandat nu mai poate conducă cu aceeași tenacitate și sunt decizii care urmează a fi luate până la expirarea mandatului. Este foarte greu în incertitudinea aceasta și eu ca și persoană, dacă știu că mandatul îmi expiră în luna mai, atunci sigur că trebuie următorul ministru să poată ducă lucrurile și strategiile pe care și le fixează în linia pe care și-o dorește”.

Marcel Boloș: „Orice declarație care se face pe această temă mie îmi îngreunează mandatul pe care îl am pentru că îmi pierd din ceea ce se cheamă autoritate”

„Ar fi nedrept să creionez anumite strategii pe termen lung și să rămână o povară pentru următorul ministru să nu aibă libertatea de a-și fixa propriile obiective”, a mai spus Marcel Boloș la Europa FM.

„Orice declarație care se face pe această temă mie îmi îngreunează mandatul pe care îl am pentru că îmi pierd din ceea ce se cheamă autoritate știind funcționari care – știm bine ce tip de comportament au știind că peste câteva luni plec. Dar continui ca până în ultima clipă să-mi duc mandatul până la bun sfârșit, deși cum am precizat, deciziile nu sunt simple. Sunt în joc o grămadă de bani pe care îi avem de gestionat și o serie de măsuri care sunt foarte importante pentru ceea ce înseamnă viitorul politicii de coeziune și a Planului Național de Redresare și Reziliență”, a mai spus ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene la Europa FM.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: ANAF verifică beneficiarii cardurilor de energie. Unii dintre ei figurează cu venituri sub 2.000 lei, dar locuiesc cu persoane care câștigă 10.000 euro